06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Tavuk / Çin
Malzemeler
1,700 kg'lık bir tavuk (parçalara bölünmüş) , 100 g jambon , 2 soğan , 2 adet soyulmuş ve doğranmış elma , 1 kutu soyulmuş domates , 2 adet hindistan cevizi , 3 adet defne yaprağı , 2 dal taze kekik , 3 diş sarmısak , 1/2 Tatlı kaşığı tarçın , 1 Tatlı k
Margarini İntegral, cam kapaklı sığ tencerede, yüksek ateşte eritin Tavuk parçalarını ilave edin ve kızartın Tavuk kızarırken soğanları ve ince ince doğranmış jambonları ilave edin Karışım renk değiştirmeye başlayınca, elma, zencefil, tarçın, muskat, kekik, defne yaprağı ve dövülmüş sarmısağı ekleyin Karıştırmaya devam edin ve pişirin Domatesleri süzün ve bir çatalla ezin Hindistan cevizinin kabuklarını bir çivi veya keskin ve sert bir bıçağın ucuyla delin Sütünü bir kaseye boşaltın Tavuk altın rengi olunca üzerine köriyi serpin Domatesleri ve hindistan cevizi suyunu ekleyin Tuz ve karabiber koyun İyice karıştırın, üstünü kapatın ve konum orta ateşte 30 dakika demlendirin Pişme süresinin ortasında yemeğin suyunu kontrol edin Çok az kalmışsa biraz ı
|
|
|