Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cin, körili, tavuk

Körili Tavuk / Çin

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Tavuk / Çin



Malzemeler
1,700 kg'lık bir tavuk (parçalara bölünmüş) , 100 g jambon , 2 soğan , 2 adet soyulmuş ve doğranmış elma , 1 kutu soyulmuş domates , 2 adet hindistan cevizi , 3 adet defne yaprağı , 2 dal taze kekik , 3 diş sarmısak , 1/2 Tatlı kaşığı tarçın , 1 Tatlı k


Margarini İntegral, cam kapaklı sığ tencerede, yüksek ateşte eritin Tavuk parçalarını ilave edin ve kızartın Tavuk kızarırken soğanları ve ince ince doğranmış jambonları ilave edin Karışım renk değiştirmeye başlayınca, elma, zencefil, tarçın, muskat, kekik, defne yaprağı ve dövülmüş sarmısağı ekleyin Karıştırmaya devam edin ve pişirin Domatesleri süzün ve bir çatalla ezin Hindistan cevizinin kabuklarını bir çivi veya keskin ve sert bir bıçağın ucuyla delin Sütünü bir kaseye boşaltın Tavuk altın rengi olunca üzerine köriyi serpin Domatesleri ve hindistan cevizi suyunu ekleyin Tuz ve karabiber koyun İyice karıştırın, üstünü kapatın ve konum orta ateşte 30 dakika demlendirin Pişme süresinin ortasında yemeğin suyunu kontrol edin Çok az kalmışsa biraz ı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.