Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, edilmiş, marine, somon

Marine Edilmiş Somon Balığı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marine Edilmiş Somon Balığı



Malzemeler

2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (her biri 400 gr)
1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil)
2 diş sarmısak
3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu
1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap

Yapılışı
Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 cmlik dilimler halinde dikine olarak kesin Zencefili rendeleyin Soğan ve sarmısakları soyarak ince ince kıyın

Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarmısakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın

Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin Üzerine marinad sosunu dökerek, kabı alüminyum kağıtla örtün Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın

Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.