![]() |
Marine Edilmiş Somon Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marine Edilmiş Somon BalığıMalzemeler 2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (her biri 400 gr ![]() 1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil) 2 diş sarmısak 3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu 1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap Yapılışı Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarmısakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun ![]() ![]() Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin ![]() ![]() ![]() Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|