> Bliny (soslu GÖzleme) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Bliny (soslu GÖzleme)Malzemeler: Sıcak su 3 çorba kaşığı Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr ![]() Kara buğday unu 40 gr ![]() Un 11 çorba kaşığı (100 gr )Ilık süt 1,5 bardak Yumurta sarısı 2 adet Tuz Şeker Yarım çay kaşığı Tereyağı (Erimiş) 100 gr ![]() Krema (ekşimik) 1 bardak Yumurta akı 2 adet Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu Yapilisi: Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika kadar bekletin![]() Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın ![]() Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin![]() Sonra hamurun içine geriye kalan kara buğday ununu katın ve 2 saat dahadinlendirin ![]() Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın ![]() Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın ![]() Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin ![]() Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın![]() Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın ![]() Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin ![]() |
|
|
|