![]() |
> Limonlu Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Limonlu TavukMalzeme - 500 gr ![]() - 3 yemek kaşığı sıvı Sana - 2 tatlı kaşığı mısır nişastası - 1 yumurta beyazı - 1 çay kaşığı zencefil - tuz - Limon Sosu - 2 çay kaşığı mısır nişastası - 2 yemek kaşığı toz şeker - 2 yemek kaşığı limon suyu - 1 su bardağı tavuk suyu - 2 çay kaşığı soya sos Hazırlanışı Tavuk göğsünü şeritler halinde kesiniz ![]() ![]() Yumurta beyazını çırpınız ![]() ![]() Derin bir kabın içinde yumurta beyazı, 2 tatlı kaşığı mısır nişastasını, zencefil ve tuzu karıştırıp, doğradığınız tavukları ekleyip en az 30 dakika marine edin ![]() ![]() Wok veya yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı Sana’yı kızdırıp, marine sosundan süzdüğünüz tavukları, renkleri dönene kadar sote ediniz ![]() ![]() Küçük bir kase içinde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını su ile karıştırarak koyu bir sos haline getirin ![]() ![]() Tencerede tavuk suyu, şeker, limon suyunu ve soya sosu koyup kaynatın, mısır nişasta sosu ile karıştırınız ![]() ![]() Bir taşım kaynatıp, tavukları ekleyiniz ![]() Limon dilimi ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz |
![]() |
![]() |
|