> Acı ve ekşi çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Acı ve ekşi çorbaMalzeme - 4-6 kurumuş Çin mantarı - 115 gr Tavuk göğsü- 1 paket tofu - 50 gr Bamboo shoots- 600 ml Tavuk suyu- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi - 1 yemek kaşığı light soya sos - 1 yemek kaşığı dry sherry - Tuz, çekilmiş karabiber - 1 yemek kaşığı mısır nişastası Hazırlanışı Kuru çin mantarını su ile ıslatın, mantarları yumuşayınca suyunu sıkınız ![]() Bütün malzemeyi ince şeritler halinde doğrayınız ![]() Yayvan bir tencere içersinde tavuk suyunu kaynatınız ![]() Tavuk suyu kaynayınca kesilmiş malzemeleri (Bamboo, tofu, tavuk, çin mantarı) ekleyip, 15 dakika kaynatınız ![]() En son olarak pirinç sirkesi, dry sherry, light soya sosu ve mısır nişastasını ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırın ![]() NOT : Kaynayan çorbaya mısır nişastasını katarken, devamlı karıştırın ve mısır nişastasını önceden küçük bir kasede su veya sıvı yağ ile sos kıvamına getiriniz
|
|
|
|