![]() |
> Baharatlı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Baharatlı TavukMalzeme - 1 paket tavuk budu (4 Adet) - 1 paket tavuk kemiksiz kalça (4 Adet) - 6 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 yemek kaşığı köri - 2-3 iş sarımsak - 1 yemek kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 litre hindistan cevizi sütü - Tuz-karabiber Hazırlanışı Tavukları paketten çıkarıp, yıkayınız ![]() Yayvan bir tavada sıvı Sana’yı kızdırıp, köriyi ilave ederek kızdırınız ![]() Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız ve köriye ilave edip, kavurunuz ![]() Tavukları ilave edip, renkleri dönünceye kadar kavurunuz ![]() En son olarak, bal zencefil, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika sote ediniz ![]() En son hindistan cevisi sütünü ekleyip tavukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|