![]() |
> Zencefilli tavuk kanadı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Zencefilli tavuk kanadıMalzeme - 1 paket tavuk kanadı - 1 su bardağı yoğurt - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1-2 tatlı kaşığı köri - 4-5 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı tabasko sos - 2 adet kuru soğan - 1 yemek kaşığı ketçap - 2 yemek kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber - 1 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı limon suyu - Tuz, karabiber - 15-20 adet taze kişniş yaprakları veya toz 1 tatlı kaşığı kişniş Hazırlanışı Bir fırın kabının içinde, tavuk kanatları, yoğurdu, balı, zencefili, tuzu, sarmısağı, köriyi, tabasco sosu, ketçabı, taze kişniş ve limon suyunu iyice karıştırınız ![]() ![]() Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayınız ![]() Derin bir tavada yağı kızdırıp, soğanları pembeleşinceye kadar sote ediniz ![]() Sos içindeki tavuk kanatlarını, sos ile beraber olarak soğanlara ekleyiniz ![]() 15-20 dakika devamlı karıştırarak tavuk kanatlarını sote ediniz ![]() En son olarak üstüne taze kişniş yaprakları veya toz kişnişi, tuzu ve karabiberi ekleyip tadlandırınız ![]() Not : Bu yemeği yaparken Toz zencefil yerine -Taze kök zencefil / Toz kişniş - Taze yaprak kişniş / Tavuk kanadı yerine Tavuk göğsü veya Tavuk butu kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|