![]() |
> Susamlı Tavuk Göğsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Susamlı Tavuk GöğsüMalzeme - 4 adet tavuk göğsü (İnce olarak dövülmüş) - 100 gr ![]() - 4-5 adet taze soğan - 1 paket soya filizi - 1 tatlı kaşığı köri - 2 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 tatlı kaşığı kırmızı biber - Tuz-karabiber - Kızartmak için sıvı yağ - 2 adet yumurta - 6-7 yemek kaşığı un - Yanında servis için kasede soya sos Hazırlanışı Yumurtaları bir kaba koyup, çırpınız ![]() Un ve susamı ayrı ayrı yayvan tabaklara koyunuz ![]() Dövülmüş tavukları şeritler halinde kesiniz ![]() Kızartma yağını kızdırınız ![]() Tavukları önce una, sonra yumurtaya en sonda susama bulayınız ![]() Kızgın yağda susamlı tavukları kızartıp, peçeteli bir tabağa çıkarınız ![]() Taze soğanları kıyınız ![]() Wok’un içinde Sana’yı kızdırıp, köriyi ekleyip, kızartınız ![]() Taze soğanları ekleyip kavurunuz ![]() Soya filizini, tuz ve karabiberi ekleyip, pişiriniz ![]() Servis tabağına aldığınız susamlı tavukların üzerine kırmızıbiber serpip, yanına sote ettiğiniz sebzeleri koyup, soya sos ile servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|