Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, çilekli, turta

> çilekli turta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> çilekli turta



Malzemeler
  • Yarım kilo çilek
  • 2 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 50 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı süt
  • süsleme için Yeteri kadar süt

Yapılışı

Ön hazırlık olarak unu eleyin Sonra, unun içine oda hararetinde yumuşamış margarin ile tuzu katın Güzelce yoğurmaya başlayın Yoğururken, az aralıklarla ve sırasıyla, toz şekeri, sütü ilâve edin

Hamur iyice yoğrulduktan sonra, hafif un serptiğiniz düz bir aaagâha alın Bir merdane ile 2 cm kalınlığında bir hamur açın Sonra, çay bardağı ile 12 adet minik hamur yuvarlağı ayırın Bu yuvarlakların üzerine minik fırça ile süt sürün

Bu arada, fırın tepsisini yağlayın Minik hamur yuvarlakları fırın tepsisine dizin Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, hamurların üzeri altın rengini alana kadar pişirin

Tepsiyi fırından aldıktan sonra, hamur toplarını enlemesine ikiye kesin Ve, soğumaya bırakın Kesik yarımların arasına krema sürün Araya, ikiye bölünmüş çilekleri koyup ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.