06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Alman pastası
Malzemeler- 2 1/4 Su bardağı Un (250 gr)
- Süsleme Malzemeleri: 1/2 su bardağı un (50 gr), 1/10 paket margarin (25 gr), 1 1/4 çorba kaşığı toz şeker (25 gr)
- 1/2 çorba kaşığı Kuru pakmaya (8 gr)
- 1 1/4 çay bardağı ılık süt (125 gr)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 1/4 çorba kaşığı toz şeker (25 gr)
- 1 çay kaşığı tuz (3 gr)
- 1/10 paket margarin (25 gr)
- Krema Malzemeleri: 1 1/4 su bardağı süt (250 gr), 2 çorba kaşığı un (30 gr), 4/5 çorba kaşığı nişasta (15 gr), 1/4 paket margarin (60 gr), 1/2 paket vanilya, 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Yapılışı
pakmaya ' yı ılık süt içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk kadar bekleyin Diğer bileşenleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur şeklini alıncaya kadar yoğurun Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dk bekledikten sonra 1 defa katlayın ve 10 dk daha dinlendirin Sonra 20-25 cm çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin 10-15 dk daha bekledikten sonra önceden 190 °C ' ye ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin Soğuyunca ortasından enine keserek hazırladığınız kremayı ortasına yayın Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin
Kremanın Hazırlanışı:
Süt, un, nişasta, yumurta sarısı, vanilya ve istenirse limon kabuğu rendesi karıştırılıp koyuluşıncaya kadar kaynatılır
Toz Üst Süsleme Karışımının Hazırlanışı:
Un, yumuşatılmış margarin, şeker iyice pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırılır İstenirse içine tarçın, dövülmüş fındık veya cevizde karıştırılabilir Afiyet Olsun
|
|
|