Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, elmalı, karamellize, sotelenmiş, sülün

> Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün



MALZEMELER
1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi


HAZIRLANIŞI
Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin
Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın
Patatesli karışımı servis tabağına alın Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin Etin üzerine sosu gezdirin Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.