> Düğün Çorbası (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Düğün Çorbası (4 Kişilik)MALZEMELER 100 gr Kuzu Gerdan 2 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1/2 Çay Bardağı Limon Suyu 1 Adet Yumurta 4 Su Bardağı Et Suyu 3 Çorba Kaşığı Tereyağı Bir Tutam Kırmızıbiber Tuz HAZIRLANIŞI Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın Küp küp doğrayın Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın![]() 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin![]() Tencereyi ocaktan alın Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin![]() |
|
|
|