![]() |
> Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)MALZEMELER 2 kg beyaz etli balık 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz 2 ![]() 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet taze soğan 2 adet pırasa 6 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 1 çorba kaşığı salça 2 adet portakalın kabuğu 1 çorba kaşığı rakı 2 adet domates 6 dilim ekmek 1 çorba kaşığı mayonez Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın ![]() ![]() 1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|