> Domates Soslu Balık (4 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Domates Soslu Balık (4 Kişilik)MALZEMELER 2 Çay Bardağı Pirinç 450 gr Soyulmuş Domates 50 gr Siyah Zeytin 1 Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1/2 Su Bardağı Et Suyu Karabiber 4 Balık Filetosu 1 Çorba Kaşığı Un 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari HAZIRLANIŞI Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın Domatesleri dörde bölün Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun Domates ve kekiği ekleyin Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın 5 dakika kadar pışirin Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın Sıcak olarak bekletin Kapariyi domatesli karışıma ilave edin Tuz ve karabiberle tatlandırın Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın Öneri: Büyük marketlerden kurutulmuş sebze çeşitleri alabilirsiniz Domates dışında patlıcan, biber gibi sebzeleri de kurutulmuş olarak temin edebilirsiniz Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmuş meyve çeşitlerı bulabilirsiniz Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz |
|