> Kiremitte Lüfer (4 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)MALZEMELER 4 lüfer 10 mantar 2 soğan 3 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı sıcak süt 1 çorba kaşığı su Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin İyice yıkayıp süzgeçe alın Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın Tuz ve karabiber serpin Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin Soğanları soyup kıyın Margarini bir tavada eritin Unu ekleyip pembeleştirin Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin Koyulaşıncaya kadar pişirin Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin Maydanozu serpin Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Kiremitte sıcak olarak servis yapın LÜFER Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandırBoylarına göre farklı isimleri alır 10 santime kadar Defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir |
|