Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, karides, provensal, sote

> Karides sote provensal

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Karides sote provensal



MALZEMELER
4 kişi için
24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides
az tuz
bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 kahve fincanı rafine yağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates
bir avuç dilimlenmiş mantar
1 limonun suyu
1 bağ kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin Sonra alt üst hafif una bulayın Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün Limon suyu ve maydanoz serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.