> Kalkan Buğulama (2 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kalkan Buğulama (2 Kişilik)MALZEMELER 800 gram kalkan balığı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet sivribiber 7-8 adet mantar 1 diş sarmısak 1 adet orta boy domates Yarım su bardağı beyaz şarap 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Temizlenmiş kalkan balığını ince dilimleyin, 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya aktarın Kızdırdıktan sonra küçük kesilmiş sivribiberi, mantarları, sarımsağı ve domates ekleyin![]() Birkaç dakika kısık ateş soteleyin Yarım su bardağı beyaz şarabı ve 2 çorba kaşığı krema ilave edin![]() Güveç kabına dilimlenmis kalkan balığını koyun Üzerine hazırladığınız karışımı dökün, çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini de serpin Orta derecede ısılı fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın
|
|
|
|