![]() |
> Kalamar tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Kalamar tavaMALZEMELER 250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar 1 su bardağı süt 1 Su bardağı un Karabiber Tuz Kızartma yağı TARATOR İÇİN ½ Bayat ekmek içi ½ Su bardağı ceviz içi 2 Diş sarmısak (ezilmiş) ½ Limon suyu ½ Su bardağı su Tuz Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın ![]() Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin ![]() Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın ![]() Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin ![]() Yağı tavada ısıtın ![]() Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın ![]() Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın ![]() TARATOR SOS Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın ![]() Sos kabının içerisine alın ![]() |
![]() |
![]() |
|