> İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)MALZEMELER 4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan, ince doğranmış 1 kırmızı biber, doğranmış 2 orta boy kabak, doğranmış 100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş 300 ml domates sosu 1 çay kaşığı limon suyu Tuz ve karabiber SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları HAZIRLANIŞI Mangalı orta ateşte ısıtın Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak yanlız bir defa alt üst ederek pişirin Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın Soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak orta ateşte kızartın Mantarları ekleyip 3 dak daha karıştırarak pişirin Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırın Tencerenin kapağını kapatıp pişirin Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak pişirin Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın DİKKAT: Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz Yoksa yerine küp domates kullanın |
|