![]() |
> İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)MALZEMELER 4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan, ince doğranmış 1 kırmızı biber, doğranmış 2 orta boy kabak, doğranmış 100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş 300 ml domates sosu 1 çay kaşığı limon suyu Tuz ve karabiber ![]() SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları HAZIRLANIŞI Mangalı orta ateşte ısıtın ![]() Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak ![]() ![]() Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin ![]() ![]() ![]() Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak ![]() ![]() Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın ![]() ![]() ![]() DİKKAT: Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın ![]() ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|