> Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik)MALZEMELER 1 kg ahtapot4 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu HAZIRLANIŞI Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın ![]() Ahtapotu bir tencereye koyun 8 çorba kaşığı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın Çok kısık ateşte, ahtapot yumuşayıncaya kadar 1,5 saat pişirin Suyum süzüp, soğumaya bırakın![]() Sosu hazırlamak için, mayonez, hardal, hardal tohumu ve kıyılmış dereotunu karıştırın İri doğranmış ahtapotu sosa ilave edip karıştırın Soğuk olarak servis yapın![]() |
|
|
|