Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, hamsi, kişilik, tava

> Hamsi Tava (6 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Hamsi Tava (6 Kişilik)



MALZEMELER
1350 gr Hamsi
15 Yemek Kaşığı Tuz
45 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
6 Yemek Kaşığı Mısır Unu


HAZIRLANIŞI
Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl
Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart
Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et
Notlar
Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır Daha çok Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede tüketilmektedir Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.