> Hamsi Güveç (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Hamsi Güveç (4 Kişilik)MALZEMELER 1/2 kg hamsi 2 adet domates 2 adet yeºil biber 1 adet patates 1/4 bağ pazı (veya ıspanak) 1 çay bardağı mısır unu 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan) 2 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı tuz HAZIRLANIŞI Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ![]() Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın Patatesleri rendeleyin Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız Soğanı ince kıyınız![]() Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız 160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz Sıcak servis yapınız![]() Not: Bu yemek Doğu Karadeniz?e özgüdür ![]() |
|
|
|