Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, hamsi, tuzlama

> Hamsi Tuzlama

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Hamsi Tuzlama



MALZEMELER
15 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (taş)
3-4 defne yaprağı

HAZIRLANIŞI
Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin
Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın
Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz
İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.