> Hamsi Çorbası (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Hamsi Çorbası (4 Kişilik)MALZEMELER 100 Gr Hamsi1 adet iri olgun domates 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı su Tuz , Karabiber HAZIRLANIŞI Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz![]() Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz Soğanı da rendeleyiniz![]() Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz Beklettiğiniz suyu ilave ediniz Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz Sıcak servis yapınız![]() Notlar: 1 Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeğidir 2 Arzu edenler, çorbaya limon sıkabilirler
|
|
|
|