Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, lahana, mercimekli, muska, sarması

> Mercimekli Muska Lahana Sarması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Mercimekli Muska Lahana Sarması



MALZEMELER
1 adet orta büyüklükte lahana
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
250 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı kalın bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı fesleğen
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım demet yeşil soğan


HAZIRLANIŞI
Mercimeği akşamdan suda ıslatın Soğanı ince kıyıp maydanozu doğrayın Kıymayı bir kaba alın Üzerine soğan, maydanoz, salça, biber salçası, tuz, karabiber ve yağı koyup yoğurun Yıkanmış buİgur ve mercimeği ilave edip 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın
Lahana yapraklarını kaynar tuzİu suda 10 dakika hafif haşlayıp süzün Lahana yaprakİarını mutfak tahtası üzerinde 2 parmak eninde uzun şeritİer halinde kesin Ucuna doİma içinden yerİeştirip muska şekİinde sarın Tencereye yerleştirin
Sarma işlemi bitince 1 su bardağı sıcak su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın Lahanalar pişene kadar kısık ateşte pişirin Ateşten alıp servis tabağına yerleştirin Üzerine kıyılmış yeşil soğanı serpip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.