Rulo KÖfte |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rulo KÖfteRULO KÖFTE Malzeme: 750 gr dana kıyma, 2 adet soğan, 2 dilim bayat ekmek içi, 3 yumurta, 1 havuç, 1 su bardağı iç bezelye, tuz, karabiber, kimyon, Tarif: Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı karıştırılıp iyice yoğrulur Fırın tepsisinin boyundan dört parmak küçük olacak şekilde yayılır İçine 2 adet haşlanmış yumurta, bezelyeler, küçük küçük doğranmış havuçlar konup ıslak elle düzeltilerek silindir haline getirilir Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür Köftenin çatlamaması için fırında sıcaklık önce üstten, sonra normal olarak verilir Köfte pişince servis tabağına alınıp dilimlenir Patates püresi ile servis yapılır |
|