Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, şiş

Kuzu ŞİŞ

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu ŞİŞ



KUZU ŞİŞ

Malzeme:

1 kg kuşbaşı kuzu eti,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 adet irice soğan,
1 çay kaşığı kekik,
tuz,
taze çekilmiş karabiber,
Tarif:

Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini, çok ince doğranmış soğan, ayçiçek yağın ve kekikle birlikte karıştırın Etleri bu karışımda 4-5 saat arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın Izgara telini yağlayın Etleri yağlanmış şişlere dizin, her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyun Her iki yanını da yaklaşık 7'şer dakika pişirin Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile sıvıyağ sürün Pişen etleri sıcak olarak servis yapın
Not: Ateşle şişler arasında en az 7 cm mesafe bulunmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.