Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, parmak

parmak kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

parmak kebabı



Malzemeler

700 gram dana kuşbaşı
100 gram biber
150 gram soğan
150 gram domates
250 gram patates
100 gram salça
150 gram havuç
75 gram tereyağı
kırmızı biber
et suyu
tuz
kimyon
karabiber


Yapılışı

Birinci tarif: Eti, patatesi, biberi, domatesi ve havucu parmak şeklinde doğrayın, soğanı pirinç tanesi iriliğinde doğrayın Bir tencereye yağı alıp altını yakın Eti ilave edin, et suyunu salınca soğanı ilave edin, et suyunu çekince karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve salçasını ilave edip karıştırın, kaynar kemik suyunu dökün ve havucu ilave edin Et yarım pişince patatesi, pişmesine yakın çarliston biberi, domatesi ve tuzunu ilave edip piştikten sonra 15 dakika dinlendirip servis edin

İkinci tarif: eti yukarıda anlatıldığı şekilde pişirin Parmak şeklinde kesmiş olduğunuz sebzeleri tavada yağ çektirmeden kızartın Yuvarlak bir borcamın ortasına etleri, kenarlarına sebzeleri koyun Domates ve biberle süsleyin 1 çay bardağı su ilave edin Fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.