Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, pilavlı, saltanat

pilavlı saltanat kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

pilavlı saltanat kebabı



Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 2 bardak pirinç, 3 bardak et suyu, 200 gr tereyağı, 200 gr koyun kıyması, 100 gr salamuraya yatırılmış veya füme edilmiş dil, 50 gr rendelenmiş gravyer peyniri, 25 gr kurutulmuş mantar, 2 çorba kaşığı domates salçası, sütte ıslatılmış bir dilim bayat ekmek, 1 küçük baş soğan, yarım demet maydanoz, 2 yumurta, 1 tutam cevz-i bev-va, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz, karabiber ve un

Yapılışı: Dil, makine yardımıyla kıyma haline getirilir Bir savarin kalıbı yağlanır Yayvan porselen bir kâseye koyun kıyması ve kıyma haline getirilmiş dil konur, üstüne tuz ve karabiber serpilir İyice sıkıldıktan sonra ufalanmış bayat ekmek, rendelenmiş peynir, ince ince doğranmış maydanoz, cevz-i bevva, iki yumurtanın sarısı katılıp iyice yoğurulur Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp iki avuç arasında yuvarlak köfteler yapılır Küçük bir tencereye 50 gr tereyağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı konup orta ateşe oturtulur Yağ kızınca una bulanmış köfteler birkaç defada tencereye atılıp nar gibi kızartılır Köftelerin kızartılması bitince, az miktarda ılık suda veya et suyunda eritilen domates salçası tencereye dökülür Bir iki defa karıştırdıktan sonra, köfteler ilave edilir Tencerenin kapağı kapatılır, ateş hafifletilir ve köfteler bu salçada yavaş yavaş pişirilir Soğan rendelenir ve başka bir tencereye konur Üstüne kalan tereyağı ilave edilerek kuvvetli ateşe oturtulur Tahta kaşıkla karıştırılarak soğanlar pembeleşip yumuşadıktan sonra, sıkılarak suyu alınmış mantarlar ufalanarak konur Soğanlar pembeleşinceye kadar, karıştırılarak kavurmaya devam edilir Soğanlar kavrulunca, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç katılır Pirinç de 1-2 dakika karıştırılarak kavrulur 3 bardak et suyu dökülüp tuz ve karabiber ilave edilerek, pilav pişirilir Pilav demlenince, yağlanmış sava-rin kalıbına bastırarak (hiç boşluk kalmaması için) boşaltılır Kalıp servis tabağına baş aşağı edilerek biçimi bozulmadan aktarılır Pilavın ortasındaki boşluğa ve çevresine pişmiş olan köfteler yerleştirilir Salçası da ortaya boşaltıldıktan sonra sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.