Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
revanişekerpare, tarifi

Revani-Şekerpare Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Revani-Şekerpare Tarifi



Malzemeler


Revani malzemesi :15 ad Yumurta, 300 gr irmik, 350 gr un, 150 gr şeker, biraz rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya

Şekerpare malzemesi :500 gr Un, 150 gr Pudra şekeri, 2 Yumurta, 150 gr Kabartma tozu, 100 gr sıvıyağ, 150 gr Margarin ve vanilya Şurubu :1 kg Su, 1 kg Toz şeker

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 1

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Revani : Yumurtalar şekerle birlikte kısık ateşte ılık olana kadar ısıtılır ve mikserde kabartılır Sonra ılık yumurta harcı, un, irmik, limon kabuğu ve vanilya hep beraber karıştırılır Daha sonra hafif yağlanmış tepsiye dökülerek fırında pişirilip, şurubu soğuk olarak üzerine dökülür

Şekerpare :Tüm malzemeler karıştırılıp, yoğurulur Hazırlanan hamurun üzerine nemli bez örtülerek 10 dk dinlendirilir Sonra bir tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar halinde üzerleri biraz bastırılarak dizilip, fırında pişirilir Şurubu sıcak olarak verilerek, soğuyunca servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.