![]() |
> Lüfer Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Lüfer DolmaMALZEMELER 4-6 adet lüfer balığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber İç harcı için: 1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış) 5 diş sarmısak (dövülmüş olacak) 3-4 adet yeşil sivri biber (çok ince halkalar şeklinde doğranmış) 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yaklaşık: 1,5 m uzunluğunda alüminyum folyo Ayrıca: 6-7 adet kuru defne yaprağı 1 adet çok ince dilimlenmiş limon HAZIRLANIŞI Önce lüfer balıklarını akan suyun altında içine elinizi de sokuşturarak iyice yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan alüminyum folyoyu bir lüfer balığını paketleyecek şekilde parçalara ayıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir taraftan da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, tepsinin içine paketlenmiş lüfer dolmalarını yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yaparken, folyo paketi açarken içinden çok sıcak buhar çıkacağı konusunda ilgilileri uyarmayı unutmayın ![]() |
![]() |
![]() |
|