![]() |
> Lahana Dolması (10-12 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Lahana Dolması (10-12 Kişilik)MALZEMELER 1 Adet Dolmalık Lahana 600 gr ![]() Tuz 2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi Sos İçin 500 gr ![]() 125 gr ![]() 1/2 Demet Maydanoz 1 Kg ![]() 1 Adet Yumurta HAZIRLANIŞI Lahanayı ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşladığınız lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için soğanları kıyın ![]() ![]() ![]() Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dolma suyu ile birlikte karıştırın ![]() ![]() Dolmaların üzerine dökün ![]() ![]() ![]() Yarma, buğdayın döğülmesiyle hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|