![]() |
> Fasulye İçli Lahana Sarması (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Fasulye İçli Lahana Sarması (4 Kişilik)MALZEMELER 12 beyaz lahana yaprağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan, ince doğranmış, 100 gr kuru fasulye, geceden ıslatılmış 600 ml tavuk suyu Tuz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 limonun suyu Karabiber HAZIRLANIŞI Bir tencerede yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada başka bir tencereye tuzlu su koyup bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin ![]() ![]() Fasulye kanşımınından bir yemek kaşığını lahana yaprağının baş tarafına koyun, 2 tarafını kıvırarak yuvarlayın ![]() ![]() Kalan yaprakları büyük bir tencereye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın ![]() ![]() Dolmaları sıcak bir tabakta servis yapın ![]() SERViS ÖNERiSi: Bulgur pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz ![]() ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Fasulyeleri pazardan alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|