> Et Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Et SarmaMALZEMELER 1/2 kg nuar 6 adet tostluk kaşar peyniri dilimi 1/2 demet maydanoz 2 orta boy kuru soğan tuz karabiber biraz un HAZIRLANIŞI 1/2 kg nuar etini ince dilimler kesilip şnitzel tarzında dövülür Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir Maydanoz ve soğan birlikteincecik kıyılarak et dilimlerinin üzerine yayılır Kaşar peyniri et dilimlerini kaplayacak şekilde yerleştirilir Et dilimleri rulo yapılarak tutması için yarım kürdan rulonun ortasına takılır Etler teflon tavada iyice kızartılır ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edilerek pişmeye bırakılır Etler piştikten sonra tavadan bir tabağa alınır Tavadaki sosabiraz un eklenerek sosun hafif koyulaşması sağlanır ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte piştikten sonra servis yapılır
|
|
|
|