![]() |
> Konyakli mantarli Stroganoff |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Konyakli mantarli StroganoffMALZEMELER 400 gr Dana Kuşbaşı 200 gr Mantar 1 Adet Soğan 100 gr ![]() 50 gr Tereyağı 1 Bardak Konyak 2 Bardak Su 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber Karabiber Tuz 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Eti kızarana kadar tereyağında kavurun İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun ![]() Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin ![]() 2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın ![]() Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin ![]() Pilav veya makarna ile hemen servis yapın Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|