Etli Yemekler |
|
|
#1 |
|
dehşet
|
Etli YemeklerADANA ŞİŞ KÖFTE: Malzemeler: 500 gr az yağlı koyun kıyması,150 gr kuyruk yağı,3 adet orta boy soğan,1 demet maydanoz, 2 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı kırmızıbiber,1 çay kaşığı dövülmüş yaprak kırmızıbiber ![]() Hazırlanışı: 1-) Soğan ve maydanozu ince ince kıyın Kuyruk yağını da çift bıçakla incecik kıyın Kıyma, tuz ve kırmızıbiber diğer gereçlerle karıştırıp iyice yoğurun![]() 2-) Yukarıda açıkladığımız gibi, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın Şişlerin üzerine avuç arasında sıkıştırarak geçirin Üstlerini yağladıktan sonra, ızgara üzerinde çevirerek kızartın Diğer kebaplarda olduğu gibi servis yapın
|
|
|
|
#2 |
|
dehşet
|
BONFİLE MANTARLI: Malzemeler: 1 kg sığır bonfile,2-3 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ,Tuz-biber Garnitürü:400 gr mantar,2 orta boy soğan,1 çay bardağı şarap,1 çay bardağı et suyu,3 orta boy domates![]() Hazırlanışı: 1-) Bonfileyi , bonfile madlende olduğu gibi hazırlayıp pişirdikten sonra servis tabağın alın 2-) Bir tavada tereyağını eritin; içine kıyılmış soğan ve mantarları katın 10 dakika kadar, ara sıra karıştırarak sote yapın Şarap, et suyu ve biraz tuz koyup kısık ateşte 10 dk kaynatın![]() 3-) Servis yaparken mantarlı sosu etlerin üzerine dökün ve yanına da ızgarada pişirilmiş domatesleri koy |
|
|
|
#3 |
|
dehşet
|
BUĞU KEBABI: Malzemeler: 1 kg kemiksiz koyun eti,yarım kg arpacık soğan,6 diş sarımsak, 2 domates,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik,3 defne yaprağı,1 tutam kıyılmış dereotu,1 tatlı kaşığı tuz ![]() Hazırlanışı: 1-)Eti arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın Soğan ve sarımsakları soyup bütün olarak ete ekleyin Domatesleri yıkayıp rendeleyin Defne yaprağı,tuz,karabiber,kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin![]() 2-)Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak sevise sunun
|
|
|
|
#4 |
|
dehşet
|
ÇOBAN KAVURMA: Malzemeler: 1 kg kuşbaşı kuzu eti,3 adet soğan,1 tatlı kaşığı kekik,3 adet çarliston biber,1 çay kaşığı karabiber,2 diş sarımsak,½ çay bardağı sıvı yağ ![]() Hazırlanışı: Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarımsak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1 5 saat kadar pişirilir Piştikten sonra üzerine kekik serpilir![]() Not:Kesinlikle tahta kaşık kullanınız |
|
|
|
#5 |
|
dehşet
|
FIRINDA KABAK: Malzemeler: 3 adet büyük kabak,1 su bardağı küp küp doğranmış domates,2 çorba kaşığı su,1 su bardağı doğranmış jambon,1/4 su bardağı rendelenmiş peynir,1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu ![]() Hazırlanışı: Kabağı halka halka yada kürdan gibi doğrayın Bir kaba koyun ve üzerine su ilave ederek ocakta kısık ateşte haşlayın Domatesleri küp küp doğrayın hemen ardından da daha da küçültmeye çalışın İşlem bitince suyunu süzdürün Bir fırın kabına koyun Domatesleri de sıcak kabağın üzerine koyun ve iyice karıştırın Üzerlerine rendelenmiş peynir serpin Kıyılmış maydanoz ve jambonu da koyup üzerini örtün Yüksek derecede yaklaşık 2 dakika pişirin Karıştırıp servis yapın
|
|
|
|
#6 |
|
dehşet
|
ETLİ NOHUT: Malzemeler: 1 çay bardağı nohut,250 gr kuşbaşı et,1/2 kg pırasa,3 kereviz yaprağı,5 adet arpacık soğanı,1/2 limon,tuz,1 kahve fincanı erimiş margarin,yeteri kadar karabiber![]() Hazırlanışı: 1-) Arpacık soğanlarını yağda birazcık çevirin Eti yıkayıp tencereye koyun ve kendi suyu ile yumuşaya- na kadar pişirin![]() 2-) Pırasaları doğrayıp yıkayarak etli karışıma ilave edin Akşamdan ıslattığınız nohudu iyice haşlayın Kereviz yaprakları ile karıştırıp ete ekleyin Tuz,karabiber ilave ederek pişirin
|
|
|
|
#7 |
|
dehşet
|
ET SOTE: Malzemeler: Yarım kilo kuzu veya dana eti,2 Çorba kaşığı margarin,4-5 Adet sivri biber,1 Adet patlıcan,2 Adet domates,tuz,karabiber,kırmızıbiber,maydanoz ![]() Hazırlanışı: 1-) Etleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın Tencereye önce etleri koyun, ardından yağı ilave edin Kendi suyunu çekince karıştırarak kavurun Küçük küçük doğranmış biber, domates ve patlıcanı içine ekleyin 2-) Karabiber,kırmızıbiber ve tuz ekleyip,kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin Servis yaparken üzerine küçük doğranmış maydanoz ekleyip,servis yapın
|
|
|
|
#8 |
|
dehşet
|
ET SARMASI: Malzemeler: 1/2 kg'lık bir et dilimi100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti,1 çorba kaşığı dolma fıstığı,1 çorba kaşığı şam fıstık,1 çay bardağı bezelye,1 çorba kaşığı kuş üzümü,bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış küçük baş soğan,kekik,kereviz sapı,tuz,tane karabiber ![]() Hazırlanışı: 1-) Et parçasını,et döveceği ile,kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin,onun üzerine de sırasıyla tüm malzemeleri yayın,kenarlarını içeri toplayarak,içini dağıt- madan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın![]() 2-) Bağladığınız ruloyu yağlı kağıtla bohçalayıp,tencereye yerleştirin,tuz,tane karabiber,kereviz sapı ve kekik ilave edip,kırk beş dakika pişirin Soğuduğunda ipleri açıp,ince ince dilimleyin,yanında mantar sote veya patatesle servis yapın
|
|
|
|
#9 |
|
dehşet
|
FIRINDA KUZU BUDU: Malzemeler: 1 adet kuzu budu,tuz,karabiber,1 soğan suyu,1 kaşık tereyağı ![]() Hazırlanışı: 1-) Kuzu budunu kasabınıza hazırlatın Tuz, karabiber ve soğan suyu ile ovarak 3-4 saat bekletin![]() 2-) Üzerine 1 kaşık tereyağı sürün Bir tepsiye yerleştirin Bir kepçe et suyu gezdirin Orta ısılı fırında pişirin![]() 3-) Fırından aldıktan sonra üzerine salçasını dökün Etrafına haşlanmış sebze kümeleri yerleştirip servis yapın Ya da pilavın üzerinde servis yapın
|
|
|
|
#10 |
|
dehşet
|
ET KAVURMA: Malzemeler: 2 Çorba kaşığı margarin,750 gr yağsız kuşbaşı dana eti,2 Adet soğan,1 Adet orta boy havuç,2 Adet domates,15 Adet mantar,tuz,karabiber ![]() Hazırlanışı: 1-) Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin 2-) Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin Kazınıp yıkandıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin 3-) Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın
|
|
|
|