![]() |
Etli Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
dehşet
|
![]() Etli YemeklerADANA ŞİŞ KÖFTE: Malzemeler: 500 gr az yağlı koyun kıyması,150 gr kuyruk yağı,3 adet orta boy soğan,1 demet maydanoz, 2 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı kırmızıbiber,1 çay kaşığı dövülmüş yaprak kırmızıbiber ![]() Hazırlanışı: 1-) Soğan ve maydanozu ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() 2-) Yukarıda açıkladığımız gibi, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dehşet
|
![]() BONFİLE MANTARLI: Malzemeler: 1 kg sığır bonfile,2-3 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ,Tuz-biber ![]() ![]() Hazırlanışı: 1-) Bonfileyi , bonfile madlende olduğu gibi hazırlayıp pişirdikten sonra servis tabağın alın ![]() 2-) Bir tavada tereyağını eritin; içine kıyılmış soğan ve mantarları katın ![]() ![]() ![]() ![]() 3-) Servis yaparken mantarlı sosu etlerin üzerine dökün ve yanına da ızgarada pişirilmiş domatesleri koy |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
dehşet
|
![]() BUĞU KEBABI: Malzemeler: 1 kg kemiksiz koyun eti,yarım kg arpacık soğan,6 diş sarımsak, 2 domates,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik,3 defne yaprağı,1 tutam kıyılmış dereotu,1 tatlı kaşığı tuz ![]() Hazırlanışı: 1-)Eti arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2-)Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dehşet
|
![]() ÇOBAN KAVURMA: Malzemeler: 1 kg kuşbaşı kuzu eti,3 adet soğan,1 tatlı kaşığı kekik,3 adet çarliston biber,1 çay kaşığı karabiber,2 diş sarımsak,½ çay bardağı sıvı yağ ![]() Hazırlanışı: Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarımsak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Kesinlikle tahta kaşık kullanınız |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
dehşet
|
![]() FIRINDA KABAK: Malzemeler: 3 adet büyük kabak,1 su bardağı küp küp doğranmış domates,2 çorba kaşığı su,1 su bardağı doğranmış jambon,1/4 su bardağı rendelenmiş peynir,1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu ![]() Hazırlanışı: Kabağı halka halka yada kürdan gibi doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
dehşet
|
![]() ETLİ NOHUT: Malzemeler: 1 çay bardağı nohut,250 gr ![]() ![]() Hazırlanışı: 1-) Arpacık soğanlarını yağda birazcık çevirin ![]() ![]() 2-) Pırasaları doğrayıp yıkayarak etli karışıma ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
dehşet
|
![]() ET SOTE: Malzemeler: Yarım kilo kuzu veya dana eti,2 Çorba kaşığı margarin,4-5 Adet sivri biber,1 Adet patlıcan,2 Adet domates,tuz,karabiber,kırmızıbiber,maydanoz ![]() Hazırlanışı: 1-) Etleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() 2-) Karabiber,kırmızıbiber ve tuz ekleyip,kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dehşet
|
![]() ET SARMASI: Malzemeler: 1/2 kg'lık bir et dilimi100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti,1 çorba kaşığı dolma fıstığı,1 çorba kaşığı şam fıstık,1 çay bardağı bezelye,1 çorba kaşığı kuş üzümü,bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış küçük baş soğan,kekik,kereviz sapı,tuz,tane karabiber ![]() Hazırlanışı: 1-) Et parçasını,et döveceği ile,kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun ![]() ![]() 2-) Bağladığınız ruloyu yağlı kağıtla bohçalayıp,tencereye yerleştirin,tuz,tane karabiber,kereviz sapı ve kekik ilave edip,kırk beş dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
dehşet
|
![]() FIRINDA KUZU BUDU: Malzemeler: 1 adet kuzu budu,tuz,karabiber,1 soğan suyu,1 kaşık tereyağı ![]() Hazırlanışı: 1-) Kuzu budunu kasabınıza hazırlatın ![]() ![]() 2-) Üzerine 1 kaşık tereyağı sürün ![]() ![]() ![]() ![]() 3-) Fırından aldıktan sonra üzerine salçasını dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
dehşet
|
![]() ET KAVURMA: Malzemeler: 2 Çorba kaşığı margarin,750 gr yağsız kuşbaşı dana eti,2 Adet soğan,1 Adet orta boy havuç,2 Adet domates,15 Adet mantar,tuz,karabiber ![]() Hazırlanışı: 1-) Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun ![]() ![]() 2-) Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin ![]() ![]() ![]() 3-) Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|