gelin fasulyesi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
gelin fasulyesiMalzemeler: 1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Adet Soğan 200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti 2 Adet Patates 1/2 Çay Bardağı Pirinç 1 Çorba Kaşığı Salça Tuz HAZIRLANIŞI : Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin Üzerini örtecek kadar su ekleyin Tuzunu ayarlayın Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak pişirip, servis yapın |
|