şaşaşura (Çanakkale) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
şaşaşura (Çanakkale)malzeme: Yarım kg taze fasulye 1 patlıcan 1 kabak 2 patates 3 çarliston biber 1 soğan 2 domates Yarım çay bardağı sıvıyağ 15 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz Yapilisi: 1 Soğanı soyup iri iri doğrayın Biberleri kalın halkalar halinde doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin Biber ve domatesi soğana ekleyip karıştırın Salçayı çok az suda eritip tencereye ekleyin 2 Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın 15 su bardağı sıcak su, tuz ve sebzeleri tencereye ekleyip 30 dakika pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapın |
|