![]() |
fırında domates dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() fırında domates dolmasıKullanılacak malzeme (4 kişi için): Dolmalık olgun 4 domates, 100 gram pirinç, zeytinyağına yatırılmış 2 sardalye balığı, kıyılmış 1 çorba kaşığı maydanoz, 1 çay kaşığı merzengûş otu, 2 yaprak fesleğen, 1 limon, yeteri kadar zeytinyağıyla tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Pirinci darılarından ve taşlarından temizleyip yıkadıktan sonra küçük bir kaba konacak kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı ![]() Pirinç haşlanınca, suyunu süzüp bir kaba boşaltmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates dolmasını 40 dakika kadar pişirdikten sonra pyrex kabı fırından çıkarmalı ve domatesleri delikli tevzi küreğiyle kaptan alıp servis tabağına yerleştirmeli, sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|