ıspanaklı terin |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ıspanaklı terinMALZEMELER 350 gr ispanak 3 ince kiyilmis taze sogan 1 çorba kasigi zeytinyagi (15 ml) 2 dis dövülmüs sarmisak 5 çorba kasigi krem peynir (150 gr) 6 çorba kasigi tuzsuz lor peynir (150 gr) 3 yumurta 1 su bardagina yakin krema (250 ml) 3 çorba kasigi sivi yag (45 ml) Tuz, karabiber Süslemek için: Salata yapraklari Domates salatasi 2 çorba kasigi yagda kavrulmus ceviz Tost makinesinde kizartilmis üçgen tost ekmekleri YAPILIŞ TARİFİ Dikdörtgen kek kalibini sivi yagla yaglayin ve yagli kagitla kaplayin (Yagli kagidin üzerine de sivi yag sürün) Ispanaklari ince ince kiyin Zeytinyagini tavada kizdirin Ince kiyilmis sogan ve sarmisagi 3dk sote edin Ispanaklari ilave edin ve ispanaklar kavrulup sularini çekene kadar karistirarak sote etmeye devam edinAtesten alin Kavurdugunuz ispanaklarin suyunu iyice süzün Kavrulmus ispanak, krem peynir, lor peyniri, un, krema, tuz, karabiber ve yumurtalari pütürsüz hale gelene kadar robotun ana haznesinden geçirin Hazirlamis oldugunuz kaliba karisimi bosaltin ve kalibin üzerini folyo veya yagli kagitla kapatin Kalibinizi, içi su dolu daha büyük bir firin kabinin içine koyarak önceden 180 °C isittiginiz firinda 1,5 saat pisirin (Biçagi terine sapladiginiz zaman temiz çikmalidir) Terini firindan aldiktan sonra su dolu kabin içinde sogumaya birakin Üzerinde su biriktiyse süzün ve buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin Buzdolabindan aldiginiz terini dikdörtgen bir tabaga ters çevirerek çikartin ve dilimleyin Arzunuza göre daha önce kizarttiginiz tost ekmekleri, domates salatasi veya yesillikler ve kavrulmus cevizle servis edin |
|