Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, ekşili

ekşili balkabağı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ekşili balkabağı



Malzeme:

300 gr bal kabağı
80 gr arpacık soğanı
diş sarmısak
1 adet çubuk vanilya
2 küçük kırmızı acı biber
30 gr toz şeker
40 ml sirke
20 ml zeytinyağı
Nane
Tuz + Karabiber

yapilisi:

Kabağın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp, küp doğrayın 30 saniye kaynar tuzlu suda blanşe edin, soğuk sudan geçirin, süzün Soğanları minik küp doğrayın, sarmısağı kıyın Vanilya çubuğunu ikiye kesin, özünü kazıyın Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın Şekeri, 100 mi su ile 50 mi kalıncaya kadar kaynatın İçine kabağı, soğanı, sarmısağı, acı biberi, vanilya özünü ve çubuğunu ekleyin, orta ateşte 3-4 dakika pişirin Sirkeyi, yağı, tuzu ve biberi ilave edip soğumaya bırakın Üstünü şeffaf folyo ile kapatıp, bir gece buzdolabında bekletin Servisten 30 dakika önce kaseye alın, nane yapraklarıma süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.