Kabak Mücver |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak MücverMALZEMELER 1 kilo taze kabak 2 demet taze soğan 2 kahve fincanı un 5 adet yumurta 1 demet dereotu 1 demet nane 15 çay bardağı ayçiçek yağı 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar Yeterince tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Kabakların üstlerini iyice kazıyıp, rendeleyin Soğanları, dereotunu ve naneyi ince ince kıyın Hepsini kabaklara katın, çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın Öte yanda bir kap içine yumurtaları kırıp hafifçe çırptıksan sonra ilave edin Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın Kaşık kaşık alıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın İsterseniz kaşar yerine beyaz peynir de koyabilirsıniz Sofraya verirken yanına domatesli makarna ile servis yapabilisiniz |
|