![]() |
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Brüksel LahanasıMALZEMELER 15-20 adet Brüksel lahanası 4-5 yemek kaşığı sıvıyağı 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak) 3 diş sarmısak (ince ince doğranacak) 2 adet orta boy domates (küp küp yani tavla zarı formunda doğranmış) 2 adet kesme şeker veya yarım yemek kaşığı toz şeker Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Brüksel lahanalarının tepesindeki sap kısmından, tırnak inceliğinde bir parçayı kesip atalım ![]() ![]() Orta boy bir tencereye sıvıyağı koyalım ve hafif kızmaya başladığında önce sarmısakları 30-40 saniye kadar çevirelim ve sonra da çok ince kıyılmış soğanları ekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|