Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, peynirli

Peynirli Kabak

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kabak



MALZEMELER
2 adet kabak
100 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağ
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur için:

400 gr un
4 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kızgın fırında altmış dakika pışirin Kaşıkla içlerini çıkarın Ezip, süzgeçten geçirdikten sonra bir kaseye koyun Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, yumurta ve ezilmiş beyaz peynirle karıştırın Unu, yumurtaları ve bir tutam tuzu yoğurun Nemli bır bez örtüp, yarım saat bekletin Hamuru bir merdaneyle yardımıyla açıp, yufkayı sekizer santim genişliğinde parçalar halinde kesin Her şeridi de sekizer santim uzunluğunda parçalara bölün Karelerin ortasına harçtan birer tatlı kaşığı koyup, bohça biçiminde katlayın Kaynar tuzlu suya atıp, haşlayın Kevgirle çıkarıp, sularını süzün Rendelenmiş kaşar peynırini serptikten sonra kızdırılmış yağı gezdirin Sıcak servis yapın
AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.