Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, turşusu

Erik Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Turşusu



Malzemeler:1 kilo yeşil erik
10 diş sarımsak
1 adet limon (ister dilimleyerek içine atın-isterseniz suyunu kullanın)
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı (turşuluk-salamuralık) kalın tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2-3 adet kereviz sapı
İsteğe göre yarım yemek kaşığı karabiber veya kişniş tohumu
Yapılışı:
[*]Turşu kuracağınız erikleri güzelce yıkayın ve süzülmeye bırakın[*]1 kilo eriğin sığacağı büyüklükte bir cam kavanozun yarısından biraz daha az su doldurunİçine tuzu,sirkeyi,limon suyunu ve şekeri ekleyerek tuz tamamen eriyene kadar karıştırın (Burada çiğ yumurta testini yapabilirsiniz Yumurta suyun yüzüne çıkıyorsa turşu ,için ideal tuz oranını yakalamışsınız demektir)[*]Erikleri kavanoza istifleyin içine isterdiğiniz baharatları ve sarımsakları ekleyin[*]Kapağı kapamadan kereviz saplarını koyun ve kavanozu hava almayacak bir şekilde kapatın[*]Yaklaşık 20-25 gün sonra turşunuz hazır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.