Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, turşusu

Biber Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biber Turşusu



Malzemeler:

1kg süs biberi yada sivri biber
6-7 diş sarmısak
yarım demet dereotu yada kereviz yaprağı
1 lt sirke
Yapılışı:
Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açınız Deldiğiniz biberlerin çürük olmamasına dikkat ediniz Daha sonra biberleri turşu kabına sıkıca istifleyiniz Biberlerin arasına dereotu ve sarmısak yerleştiriniz Sirkenin içine 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek biberlerin üzerine dökünüz Bir naylon torbaya su koyup ağzını iyice bağladıktan sonra biberlerin üzerine ağırlık olarak koyunuz Kavanozun ağzını kapatıp ekşimeye bırakınız Turşunun üzerinde biriken beyaz köpükleri zaman zaman bir kaşıkla alıp atınız Biberler sararınca turşunuz yenmeye hazır demektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.