![]() |
Reçel Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel YapımıReçel yapımında dikkat edilmesi gereken nokta reçelin şekerlenmeyecek şekilde yapılmasıdır ![]() ![]() ![]() ŞEKERİN KESTİRİLMESİ Su ve yumurta akını dövünceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ŞURUBUN KIVAMA GELMESİ Şurubun kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan bir kaşık ucu ile alarak, bir tabağa sıra ile damlatın ![]() ![]() Reçel şurubunun hazırlanması Malzemeler: 1500 gr Toz şeker 750 cc Su 1 Limonun suyu Hazırlanışı: Bir tencerede toz şeker, su ve limon kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() NOT :Reçel pişerken biriken köpükler delikli kepçe ile alinir ![]() ![]() PRATİK ÖLÇÜLER: 1 su bardağı su: 250 ml ![]() 1 su bardağı tozşeker: 250 |
![]() |
![]() |
|