![]() |
Kayısı Reçeli (Bademli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısı Reçeli (Bademli)Malzemeler:1 su bardağı badem 1 kg ![]() 1 kg ![]() yarım limon 2 su bardağı su Yapılışı: 1-Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın ![]() 2- Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun ![]() 3-İsteğe göre 1 gece bekletin ![]() ![]() 4-Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın ![]() Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın ![]() |
![]() |
![]() |
|