Tavuk Haşlama |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk HaşlamaMalzemeler: 500 gr tavuk eti (göğüs, kalça ya da but) 2 adet orta boy havuç 2 Adet orta boy patates 1 adet iri kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ Tuz Yapılışı: 1- Havuç ve patatesi soyup yıkayın ve iri iri doğrayın Soğanı soyup bütün halde bırakın 2- Tavuk parçalarını soğanı birlikte tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin 3- Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha haşlayın Tavukların içinden soğanı alın Havuçları ekleyerek 10 dakika daha haşlayın 4- Son olarak tencereye patatesleri ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın 5- Patatesler haşlanınca yemeğinizi ocaktan alın ve sıcak servis yapın |
|