Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, tavuk

Tavuk Haşlama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama



Malzemeler:
500 gr tavuk eti (göğüs, kalça ya da but)
2 adet orta boy havuç
2 Adet orta boy patates
1 adet iri kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
1- Havuç ve patatesi soyup yıkayın ve iri iri doğrayın Soğanı soyup bütün halde bırakın
2- Tavuk parçalarını soğanı birlikte tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin
3- Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha haşlayın Tavukların içinden soğanı alın Havuçları ekleyerek 10 dakika daha haşlayın
4- Son olarak tencereye patatesleri ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın
5- Patatesler haşlanınca yemeğinizi ocaktan alın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.