Sucuklu Kuru Fasulye |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuklu Kuru FasulyeMalzemeler: 500 gr kuru fasulye Yarım kangal sucuk 2 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası Tuz Yapılışı: 1- Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ılık su ile ıslatın 2- Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzün 3- Soğanları yemeklik, sucukları ile halka halka doğrayın Tencereye zeytinyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun 4- Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavurun 5- Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavurun 6- Son olarak fasulyeleri e fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin 25 – 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin, fasulyeler istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alın ve sıcak servis yapın |
|